Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nationale Dag Commissarissen en Toezichthouders 2015

12 oktober 2015 @ 12:15 - 18:30

€125

Toezicht lijkt op een dood spoor beland te zijn. Teveel ligt de nadruk op risicomijding, formele verplichtingen en de schuldvraag achteraf. Toezien dreigt nakijken te worden. Waar nakijken vooral gebaseerd is op inspectie, achteromkijken en goede intenties, is vooruitzien echter het resultaat van onderling vertrouwen, kansen spotten en ondernemerschap.

Onder Meerzicht verstaat de NCD Toezicht met MEERwaarde. Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht streven samen met hun Raad van Bestuur naar blijvend succes van de organisatie. Daarvoor heb je een team nodig dat OVERzicht heeft over de vele ontwikkelingen die relevant zijn voor de organisatie, maar ook INzicht in de processen en mogelijkheden van de organisatie. Beiden bepalen het UITzicht naar de toekomst waar gezamenlijk aan gewerkt gaat worden.

Werd Toezicht vooral gekoppeld aan grotere organisaties die dat verplicht waren, Meerzicht leent zich ervoor om bij organisaties van elke grootte toegevoegde waarde te leveren. We weten immers dat startups en innovatieve bedrijven een grotere kans op succes hebben als ze in een vroeg stadium ondersteund worden door meer ervaren collega’s.

Tijdens deze dag kijken we naar deze ontwikkelingen, de toekomst van Meerzicht, de effecten ervan op de structuur, samenstelling en het functioneren van de huidige Raad van Commissarissen en Raad van Toezicht en de mogelijkheid Meerzicht vroeger in de ontwikkeling van organisaties toe te passen.

Kunnen we Governance als remmer veranderen in Governance als versneller, in een tijdsgewricht dat zicht kenmerkt door snelle verandering, flexibiliteit, internationalisatie, transparantie en digitalisering en een groeiend besef van het belang van de cultuur van organisaties.

Het belooft een zeer bijzondere dag te worden waarin we samen met jou de richtinggevende Governance agenda naar 2020 zullen gaan vormgeven. De dag begint vanaf 12.00 uur met een inlooplunch. Om 13.00 uur zullen we de Dag openen waarna verschillende (inter-)nationale sprekers, waaronder Frank Dangeard,  Tjalling Tiemstra, Henk Breukink, Thomas McNeill, Gerda van Dijk, Aalt Klaassen, Naomi Ellemers, Jacoby Mensinga, de NVTC en Marceline Loudon, Gerard van Vliet en Hans Hoek hun inspirerende voorbeelden, trends en beste practices op het podium brengen. Klik hier voor de informatie over de sprekers. Aansluitend kun je deelnemen aan diverse inspirerende verdiepingssessies. De Dag wordt rond 17.45 uur afgesloten met een borrel.

Ja, ik ben aanwezig

 

Koninklijke_NBA_05-PE-uur_HR6cm_PMS7460cTijdens de Nationale Dag van Commissarissen en Toezichthouders heeft men de mogelijkheid 5 PE-punten te behalen.

 

De kosten voor het event bedragen: NCD-leden en partners €125,-, excl. Btw. Partners zijn: NVTC, Quaestus, WIFS, Nationaal Register, JCI, KIVI, HRCommunity, IoD en genodigde studenten. Het bedrag wordt achteraf aangepast. Niet-leden € 195,-, excl. Btw. Annuleren kan uitsluitend per e-mail tot 3 dagen voorafgaand aan het event. Annuleer je later of kom je onaangekondigd niet, dan brengen wij het gehele entreebedrag in rekening.

 

Gegevens

Datum:
12 oktober 2015
Tijd:
12:15 - 18:30
Kosten:
€125
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Van Nelle Fabriek
Van Nelleweg 1
Rotterdam, 3044 BC
+ Google Maps